Vacatures
Werken bij Roscom

Vacature Teamleider: Weekoverzicht

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Een teamleider bij Roscom Promotie geeft dagelijks leiding aan een team van gemiddeld 5 tot 10 service experts en rapporteert zelf aan de projectmanager. De functie vormt daarmee een belangrijke schakel tussen onze opdrachtgevers en de werkzaamheden bij klanten thuis én op ons callcenter. Als teamleider besteed je veel aandacht aan de kwaliteit van het team en ben je veel bezig met organisatorische werkzaamheden. Je bent verantwoordelijk voor het behalen van teamdoelstellingen en weet deze op inspirerende wijze binnen het team top of mind te houden. Bovendien snap je als geen ander dat plezier in je werk in elk succesvol team een essentiële factor is.

Is teamleider de functie waar jij warm van wordt? Lees dan mee met Ewoud, die beschrijft hoe zijn weekindeling als teamleider er uit ziet.

Maandag

Goed teamwerk begint met een goede voorbereiding. Daarom begin ik iedere week met een weekstart. Aangekomen op kantoor haal ik eerst een kopje koffie, waarna ik de resultaten van de afgelopen week bekijk. De uitdaging is om alle successen en uitdagingen een plek in de kick-off te geven. Bovendien is er over de aankomende week ook genoeg te delen en ik ben uiteraard benieuwd hoe alle collega’s aan deze week beginnen. Na de kick-off stappen we in de auto en vertrekken we naar de locatie van deze week. Allereerst staat er een afspraak gepland om mee te kijken en luisteren met een collega, om hem te coachen. Daar kan ik direct mee beginnen zodra iedereen opgestart is. Ik luister vijf klantgesprekken mee en daarna voeren we een coachgesprek om hierop te reflecteren. De analyse van de klantsituatie kan beter, zodat het aanbod nog beter past. Volgende week nog eens meeluisteren, denk ik. In de middag neem ik tijd om een nieuwe collega te begeleiden. Zo draag ik eraan bij dat het team alleen uit professionals bestaat!

Dinsdag

Gisteren liepen er een aantal zaken wat stroever. Zo waren er dubbele afspraken gemaakt, dat bespreken we vandaag in de kick-off. Er waren ook een aantal collega’s in training in de Roscom Academy en ik ben benieuwd hoe dat gegaan is. In de kick-off geef ik ze graag de tijd om de opgedane kennis te delen met het team. Vol enthousiasme vertellen ze over hun nieuwe skills. Ik moet niet vergeten om ook te checken welke individuele leerdoelen ze voor zichzelf geformuleerd hebben. Vandaag heb ik zelf een aantal afspraken met klanten af te ronden, omdat de weekresultaten onder druk staan, maar ook gewoon omdat het leuk is om te doen.

Woensdag

Vandaag ben ik een hele dag op kantoor. Een groot gedeelte van de dag bestaat uit afspraken. Morgen is er een evaluatiemoment met de opdrachtgever, er staat daarom na de kick-off tijd gepland met de projectmanager om een aantal ins- en outs door te nemen zodat zij volledig voorbereid is. Daarna voer ik samen met de HR-adviseur een sollicitatiegesprek met een nieuwe kandidaat voor mijn team. Aan het einde van de ochtend bel ik met het team om een gevoel te krijgen bij de gang van zaken vandaag. Alles loopt op rolletjes. Ik besteed de laatste tijd vandaag aan voorbereidingen voor de functioneringsgesprekken die volgende week op de agenda staan. Als laatste loop ik bij de planner langs om de lange-termijn planning door te nemen en meteen de nieuwe collega in te plannen.

Donderdag

Vandaag begint de dag helaas met twee ziekmeldingen. Ik moet meteen aan de slag om back-up in te zetten zodat we geen afspraken hoeven te annuleren. Gelukkig krijg ik hulp van de planner en is het met een paar belletjes geregeld. Vandaag ga ik mee op pad, want de projectmanager en opdrachtgever komen langs na hun afspraak. Die heeft trouwens een mooie uitkomst gekregen, hoor ik ’s middags. Het team mag nog verder uitgebreid worden! Ik nodig de opdrachtgever uit om met mij een aantal gesprekken mee te luisteren. Leuk, want zo kan ik zelf ook op informele wijze kennismaken én laten zien waarom wij de expert zijn.

Vrijdag

Op aanvraag is de coach de hele dag bij het team, want ik wil graag dat een vers paar ogen meekijkt naar de kwaliteit van de klantgesprekken. Er zijn bovendien een aantal nieuwe collega’s in het team die nog hun certificering te behalen hebben. Extra aandacht is dus geen overbodige luxe. Tijdens de lunch spreek ik weer af met de coach en nemen we zijn feedback door. Gelukkig krijg ik bevestigd dat we op de goede weg zitten, op een paar kleine ontwikkelpunten na. In de middag leg ik laatste hand aan de weekevaluatie, zodat ik die aan het einde van de dag naar de projectmanager kan sturen. Terug op de zaak staat er een borrel klaar als afsluiting van de week. We hebben onze doelstelling gehaald door hard te werken als team, daar ben ik natuurlijk trots op!

Solliciteer via deze link op deze vacature. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Delana.

Geschreven door Niels Meulman.

Vacatures

Copyright 2020 @ Roscom Promotie